Организаторът на националния протест в подкрепа на медицинските сестри в цялата

...
Организаторът на националния протест в подкрепа на медицинските сестри в цялата
Коментари Харесай

Уволниха организаторката на протеста на медсестрите

Организаторът на националния митинг в поддръжка на медицинските сестри в цялата страна - Мая Илиева е отстранена от работното си място. За това заяви самата тя в персоналния си Facebook профил. Вчера Илиева разгласява, че е уволнена, обяснявайки аргументите и отговорните, съобщи kmeta.bg.

Ето цялостния текст:

" От през днешния ден съм към този момент безработна здравна сестра. Вчера, събота, в 18:30 ч. ме уволниха дисциплинарно от Acibadem City Clinic Болница Токуда. Защо?

Защото вместо да се вземат решение проблеми в тази болница, те вземат решение да се отърват от неуместната – от оная " лудата ", дето си разрешава да им нарушава спокойствието, като им провокира инспекции от страна на разнообразни институции и си разрешава да изисква от работодателя да съблюдава българските закони.

За страдание – не без помощта и на тези, с които работя повече от 10 години, които на процедура ме предадоха, с цел да може работодателят да се докопа до заветните „ доказателства “. Дали са им дали обещание нещо – не знам, те си знаят и дано да им тежи на съвестта. И най-важното – не без помощта на синдиката „ Конфедерация на самостоятелните синдикати в България “ /КНСБ – CITUB/, тъй като се оказах неуместна и за тях и не играя по ничии правила. Защото не можаха да ми затворят „ огромната уста “ (цитирам доктор Иван Кокалов), който, откакто разбра за проведения от мен първи митинг в обществените мрежи, ми се обади по телефона и сподели:

„ Затваряй си огромната уста, че персонално аз ще се погрижа да не работиш повече в Токуда “

И се погрижи, удържа на обещанието си. Парадоксът в тази ситуация е, че аз съм ръководител на синдикална организация към КНСБ в Acibadem City Clinic Болница Токуда от 2012 година и като такава имам имунитет по член 330 от КТ, т.е. отбрана от уволняване. Но синдикатът /КНСБ/ и работодателят са си стиснали ръцете и доктор Кокалов и КНСБ са дали своята благословия на работодателя да ми отреже главата като са свалили имунитета ми.

Забележете – без да изискат от мен каквото и да е пояснение и без да ме изслушат като страна, без да ме уведомят за взетото решение и претекстовете за това, само че продължавайки да събират членския ми импорт. Питам аз: чии ползи пазят синдикатите в България – тези на служащите или тези на работодателя?

Неудобна съм за КНСБ, тъй като си разреших да направя петиция, с която да желая оставката на доктор Кокалов поради непристойното му държание и за абдикиране от синдикалните му отговорности.

Изводите остават за вас, само че мисля, че на всички ви е ясна каква е картинката в България. Това, несъмнено, нито ще ми затвори „ огромната уста “, нито ще ме сложи на колене. Напротив – още по-убедена съм, че има потребност от профсъюз на медицинските експерти и тогава да се надяваме работодателите да схванат, че законите в страната важат за всички и не вършат разлика сред държавна и частна благосъстоятелност.

За вас остава правото да избирате дали да плащате на синдикати, които не работят за вас и са постоянно подготвени да ви предадат и къде и при кого да кандидатствате за работа. Разбира се, че ще има правосъдно дело, може и две. Ще ви разглася дата, заповядайте! Гледат се на отворени порти. Продължаваме напред, благи хора и да става каквото ще. "

Снимка: Фейсбук/ Мая Илиева

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР